BÖLÜM HAKKINDA

Teknoloji çağının yenilik ve gerekliliklerinin bilincinde olarak dinamik bir yapıda kurulmuş olan üniversitemiz 2020 yılı bahar döneminde yüksek lisans ve doktora eğitim ve öğretim hizmetleri sunmaya başlamıştır. Aynı enerji ile Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümümüz, hiç zaman kaybetmeden dünyamız ve ülkemizin en güncel ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yürütme ve hizmet sunma sorumluluğunu yüklenmiştir.

Bilim ve teknolojideki gelişmeler doğrultusunda Elektrik Elektronik Mühendisliği çok büyük bir rol üstlenmiş olup gençlerimiz için gözde bir çalışma alanı olmaya devam etmektedir. Mühendislerimize hemen hemen her sektörde giderek artan bir ihtiyaç duyulmaktadır. Geleneksel standartlardan uzak yeni nesil bir eğitim anlayışını benimseyerek, diğer ulusal ve uluslararası üniversiteler ve sanayi ile işbirliği içinde, öğrenci ve uygulama odaklı olarak hazırlanan bir programla öğrencilerimiz iş dünyasına hazır ve tecrübeli olarak mezun olacaktır. Bu hedefler doğrultusunda bölümümüz gerek akademik personel gerekse nitelikli öğrenci arayışlarına devam etmekle beraber uluslararası , ulusal ve bölgesel düzeyde proje başvurularında bulunmaktadır.

Bölümümüz akademik kadro ve öğrencilerinin uzmanlaşma ve dünya genelinde teknolojik kalkınmaya katkı sağlayabilme olanağına sahip olacağı başlıca alanlar aşağıda listelenmiştir:

• Savunma Teknolojileri
  • Uydu ve Haberleşme Sistemleri,