BÖLÜM HAKKINDA

2019 yılında kurulan üniversitemiz, Savunma Teknolojileri Ana Bilim Dalı adı altında lisansüstü eğitim vermektedir. Savunma sanayinde uzmanlaşmayı hedefleyen üniversitemizin TÜBİTAK SAGE, TEI, ASELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK UZAY gibi öncü kuruluşlarla iş birliği anlaşması vardır. Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans programını bitirip üniversitemizde lisansüstü eğitime başlayan öğrencilerimiz, savunma sanayi alanında birçok disiplinler arası dersi alabilmektedir. Dersleri veren akademik kadromuz oldukça güçlü ve alanında uzman kişilerden oluşmaktadır. Öğrencilerimizin tezleri savunma sanayi odaklı olup, proje bazlı ve ülkenin ihtiyacı olan güncel konulardan seçilmektedir. Bu bağlamda her öğrencimizin savunma sanayi şirketlerinden bir sanayi danışmanı bulunmakta ve üniversitemiz üniversite-sanayi iş birliğini gerçek anlamda uygulayan bir üniversite olmaktadır.

Teknolojik gelişmelerle birlikte oldukça önemli bir konumda yer alan Elektrik-Elektronik Mühendisliği, birçok alanda çalışma imkânı bulmaktadır. Bilim ve teknolojinin gelişmesi ile iyi yetişmiş mühendislere olan ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. Üniversitemizde verilecek hem teorik hem pratik eğitimler ile mezunlarımızın alanında yetkin mühendisler olmaları amaçlanmaktadır.

Öğrencilerimiz;

• Uydu ve Haberleşme Sistemleri,
  • Kontrol, İleri Robotik ve Mekatronik Sistemleri,
  • Otonom ve Akıllı Sistemler,
  • Sinyal ve Görüntü İşleme,
  • Makine Öğrenmesi ve Yapay Zeka,
  • MEMS ve VLSI Tasarımı,
  • Mikrodalga ve Elektromanyetik,
  • Radar, Sonar ve Lidar Sistemleri,
  • Elektrooptik ve Fotonik

vb. gibi konularda uzmanlaşarak, ülkemizin kalkınmasına; askeri, ekonomik vb. gibi birçok alanda katkı sağlayacaklardır.

Elektrik elektronik mühendisliği iş imkânı en fazla olan mesleklerden biridir. Elektrik elektronik mühendisleri kamuda ve özel sektörde çeşitli alanlarda çalışabilirler.