ELEKTROMANYETİK VE MİKRODALGA TEKNİĞİ ANABİLİM DALI

Elektromanyetik ve Mikrodalga Tekniği anabilim dalımız, statik ve dinamik elektrik ile manyetik olayları anlatan ve onların mühendislik uygulamaları üzerine öğrencilere pratiklik kazandırmayı hedefleyen bir anabilim dalımızdır. Öğrenciler bu anabilim dalında, elektromanyetiğin temel kuramları, mikrodalga, iletim hatları, radar, anten, uydu, gibi alanlarda uzmanlaşmaları için gerekli teorik ve pratik derslerin verilmesi amaçlanmaktadır.
Çalışma konuları aşağıda verilmiştir.
  • Elektromanyetik Alanlar ve Dalgalar
  • Antenler
  • RF Devre tasarım
  • Uydu Sistemleri Tasarımı
  • Mikrodalga Sistemleri
  • Radar Sistemleri
  • RF MEMS
  • Yüksek Güçlü Mikrodalga Cihazları
Görevleri aşağıda verilmiştir.
  • Çeşitli alanlarda kullanılmak üzere istenilen antenlerin tasarımlarını, üretimlerini ve ölçümlerini gerçekleştirmek,
  • Güç yükseltici, faz değiştirici, güç bölücü, filtreler vb. gibi mikrodalga devrelerin analizini ve tasarımını yapmak,
  • Radyo frekansı aralığında çalışabilecek devre kartlarının analizini ve tasarımını gerçekleştirmek,
  • CW, FM ve Doppler vb. radar sistemlerinin analizini ve tasarımının gerçekleştirmek,
  • Ar-ge ve savunmaya sanayi gibi şirketlerde teçhizat sistemleri için bakım, işletme standartları, bültenler, teknik talimatlar, resimli şemalar hazırlamak.