Bölüm Hakkında

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Lisansüstü Programı;

Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalında Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programları kapsamında eğitim öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir. SBTU Bilgisayar Mühendisliği lisansüstü programının amacı, ulusal ve uluslararası düzeyde, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilen bireyler yetiştirmektir. Bilgisayar Mühendisliği lisansüstü programlarında, Yazılım Mühendisliği, Yapay Zeka, Makine Öğrenmesi, Bilgisayarla Görü ve Görüntü İşleme, Doğal Dil İşleme, Bilgisayar Ağları, Robotik, Paralel ve Dağıtık sistemler, Bulut Bilişim ve Büyük Veri, Veri Madenciliği alanlarında çalışmalar yapılmaktadır.

Bölüm Hakkında

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Lisansüstü Programı;

Üniversitemizin Bilgisayar Mühendisliği bölümü yüksek lisans ve doktora programı, araştırma ve inovasyon yeteneğinizi geliştirir. Yeni teknolojik yaklaşımları keşfetmek ve mevcut sorunlara yaratıcı çözümler üretmek için gereken becerileri kazanmanızı sağlar.
• %100 İngilizce eğitim
• İkili anlaşmalarımız olan sanayi kuruluşlarında proje ve akademik çalışmalar yapabilme imkânı
• 2 Profesör, 1 Doçent ve 4 Dr. Öğr. Üyesi ile eğitim
• Öğrenci değişim programlarından faydalanma
• AR-GE odaklı eğitim
• Tübitak, BAP gibi akademik ve ticari projelere dahil olma
İş Birlikleri ve Araştırma

• Türk Havacılık Uzay Sanayi
• ROKETSAN
• ASELSAN
• HAVELSAN
• TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI)
• ASPİLSAN
• TÜBİTAK UZAY
• TÜBİTAK SAGE
Öğrencilerimiz iş birliğimiz bulunan savunma sanayi firmaları ile ar-ge çalışmaları yapma imkanı bulacaktır.
Laboratuvar

• Genel Amaçlı Bilgisayar Laboratuvarları
• Yapay Zekâ ve Görüntü İşleme Laboratuvarı
• Metaverse Laboratuvarı
• Ağ ve Bilgi Güvenliği Laboratuvarı
İş Olanakları

• Bilgisayar Bilimi ve Yazılım sektöründe
• Araştırma Merkezlerinde
• Teknoloji Firmalarında
• Akademik pozisyonlarda
• Telekom şirketleri
• E-ticaret kuruluşları
• Oyun sektörü
• Akıllı sistemler
• Savunma Sanayiinde, sektörün öncü kuruluşlarında (ASELSAN, ROKETSAN vb.) iş olanağı
Yüksek Lisans kabul şartı

• Bilgisayar ve Yazılım alanında mühendislik diplomasına sahip olma
• Genel Yeterlik (ALES ve GRE)
• İngilizce Yeterlik Sınavı
• Bilimsel Yeterlik Sınavı
• Programa farklı disiplinlerde öğrencilerin gelmesi halinde “Bilimsel Hazırlık Programı” uygulanacaktır.
Doktora kabul şartı

• İlgili bir alanda lisans (bütünleşik doktora için) veya tezli yüksek lisans diploması
• Genel Yeterlik (ALES ve GRE)
• İngilizce Yeterlik Sınavı