Neden Elektrik Elektronik Mühendisliği?

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği uzun yıllardır en çok aranılan, tüm dünyada geçerliliği olan temel meslek grupları arasında yer almaktadır. Robotik, antenler, optik, fotonik, sinyal ve görüntü işlemeye, nanoteknoloji, telekomünikasyon ve biyomedikal gibi çeşitli birçok alanı bünyesinde barındırmaktadır.

 Meslek seçimi yapılırken, sektörün genel durumu, iş bulma olanakları, mesleğin geleceği gibi birçok etmen göz önünde bulundurulur. Türkiye Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) tarafından hazırlanan “Elektronik Sanayi Almanağı 2019” verilerine göre elektronik parça, bilgisayar, savunma elektroniği, telekom ve diğer sektörlerde üretimin arttığı, Elektrik Elektronik Mühendislerine olan ihtiyacın arttığı, yeni oluşumlar sayesinde istihdam oranın kat kat fazlalaştığı ve sektörün 2023 yılı hedefi olarak 45 milyon$ ihracat yaparak dünyadaki Pazar payını %0.45’ten %0.64’e çıkartmayı planladığı görülmektedir. Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünü başarı ile bitirmeniz iş bulma imkânınızı arttırmanın yanı sıra daha iyi koşullarda çalışmanızı sağlayacaktır.

Neden SBTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği ?

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik mühendisliği bölüm ve ana bilim dallarımız, savunma sanayi sektörüne Ar-Ge hizmeti verecek, alanında uzmanlaşmış nitelikli eleman ve araştırmacı yetiştirecek şekilde ASELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ, TÜBİTAK SAGE ve TÜBİTAK UZAY gibi sektördeki lider savunma şirketlerinin ihtiyaçlarını baz alarak oluşturulmuştur. Bu kapsamda oluşturulan müfredat ile eğitim verecek alanında uzman akademisyenlerimizle bölümümüz öğrencileri daha mezun olmadan sektörün ihtiyaçları konusunda bilgi sahibi olabilecek ve bu alanda uzmanlaşma imkanı bulabileceklerdir. Eğitim dilimizin tamamen ingilizce olması globalleşen dünyada bilgiye ulaşmada, uluslararası ortak araştırmalar yürütmede avantaj sağlamaktadır. Gelişen teknolojiye uygun laboratuvar imkanlarımızla öğrencilerimize  hem teorik hem uygulama olarak kendilerini geliştirme imkanı verilmektedir.

Neden Sivas ?

Sivas, merkezi bir konumda yer alması sebebiyle diğer illere ulaşmada geçiş güzergahında bulunan özellikle hızlı trenin faaliyete geçmesiyle birlikte ulaşım yönünden çok daha avantajlı konuma sahip olacak bir ildir. Hızlı trenin faaliyete geçmesiyle birlikte öğrencilerimiz savunma sanayisinin kalbi olan Ankara iline saatler içinde ulaşabilecek olup buradaki firmalarda ortak çalışma yürütebilecek, çalışma ekiplerine dahil olma imkanı bulabileceklerdir. Ulaşım avantajına ek olarak tarihi ve doğal güzellikleriyle de göz önüne çıkan Sivas ili, öğrencilerimiz için yaşanabilir güvenli ve sakin bir ortama sahiptir. Ekonomik açıdan çok pahalı olmayan öğrenciyi maddi açıdan zorlamayacak imkanları da göz önüne alındığında çevre illere kıyasla tercih edilebilirliğiyle öne çıkmaktadır.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinin iş bulma imkanları nelerdir ?

Elektrik Elektronik Mühendisliği ulusal ve uluslararası alanda saygınlığı olan çalışma yelpazesinin oldukça geniş olduğu bir mühendislik dalıdır. Gelişen teknolojiyle beraber her geçen gün haberleşme, elektronik, elektromanyetik, kontrol sistemleri, elektrik makinaları, yazılım ve simülasyon gibi konularda yoğun olarak Elektrik Elektronik mühendisine ihtiyaç duyulmaktadır.