Temel Devre Laboratuvarı

Temel Devre Laboratuvarı;

Bu laboratuvar öğrencilerimiz eğitim-öğretim dönemi içerisinde devre dersinde öğrenilen teorik bilgilerin uygulanması amacı ile kurulmuştur. Laboratuvar içerisinde elektriksel devrelerin kurulabilmesine ve ölçüm alınabilmesine olanak sağlayan direnç, kapasitör, indüktör, devre tahtaları AC-DC güç kaynağı, multimetre, osiloskop vs. bulunmaktadır. Deneylerimiz AC-DC temel devre teorisi kavramlarını içerecek şekilde hazırlanmıştır. Öğrencilerimiz kendileri için hazırlanan deneyleri gerçekleştirerek elektriksel devreleri kurabilecek ve ölçümlerini elde ederek uygulamalı deneyim elde edeceklerdir.

Elektronik Laboratuvarı

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü
Elektronik Laboratuvarı;

Bu laboratuvar öğrencilerimiz eğitim-öğretim dönemi içerisinde elektronik devreler dersinde öğrenilen teorik bilgilerin uygulanması amacı ile kurulmuştur. Laboratuvar içerisinde elektronik devrelerin kurulabilmesine ve ölçüm alınabilmesine olanak sağlayan direnç, kapasitör, indüktör, devre tahtaları, Opamp, diyot, trasistör, AC-DC güç kaynağı, multimetre, osiloskop vs. bulunmaktadır. Bu laboratuvarda öğrencilerimizin elektronik devre elemanlarını tanımaları, devre kurabilmeleri ve kurulan devrelerin ölçümlerinin almaları amaçlanmıştır.