Program Hakkında

Elektrik Elektronik Mühendisliği Lisansüstü Programı;

Enstitümüz bünyesinde açılan Elektrik Elektronik Mühendisliği anabilim dalına bağlı olarak tezli yüksek lisans ve doktora programları bulunmaktadır. Programların eğitim dili ve müfredatı %100 İngilizcedir. 2023-2024 akademik yılı güz yarıyılı itibariyle ilk öğrencilerini alarak eğitim öğretime başlamıştır.
Yeterli dil puanı olmayan öğrencilerimiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından verilecek. Zorunlu Hazırlık Eğitimine tabi olacaklardır. Zorunlu Hazırlık Eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler lisansüstü eğitimine devam edeceklerdir.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Lisansüstü Programı araştırma ve inovasyon yeteneğinizi geliştirir. Yeni teknolojik yaklaşımları keşfetmek ve mevcut sorunlara yaratıcı çözümler üretmek için gereken becerileri kazanmanızı sağlar. Hızla ilerleyen elektrik ve elektronik sektörüne, uluslararası düzeyde bilgi ve beceri ile donatılmış insan kaynağı sağlama gerekliliği programın ana amacını oluşturmaktadır.
Program Hakkında

• %100 İngilizce Eğitim
• İkili anlaşmalarımız olan sanayi kuruluşlarında proje ve akademik çalışmalar yapabilme imkânı
• 1 profesör, 2 doçent, 5 doktor öğretim üyesi ve 9 araştırma görevlisi ile eğitim
• Yurtdışı ve Yurtiçi Öğrenci Değişim Programlarından faydalanma
• Ar-Ge odaklı eğitim
• TÜBİTAK, BAP gibi Akademik ve Ticari Projeler ortaya koyma veya dahil olma
Laboratuvarlar

• THz Teknolojileri Araştırma Laboratuvarı
• Akıllı Şebekeler Araştırma Laboratuvarı
• Optik-Fotonik Araştırma Laboratuvarı
İş Olanakları

• Savunma ve Havacılık
• Yazılım ve Bilişim
• Robotik ve Kontrol Sistemleri
• Haberleşme Teknolojisi
• Otomotiv Teknolojisi
• Yenilenebilir Enerji Kaynakları
• Enerji Üretim, İletim ve Dağıtım
Yüksek Lisans Programına Kabul Şartı

• Genel Yeterlilik (ALES veya GRE)
• İngilizce Yeterlilik
• Bilimsel Yeterlilik Sınavı
• Bilimsel Hazırlık Programı
• Programa farklı disiplinlerden öğrencilerin gelmesi halinde "Bilimsel Hazırlık Programı" uygulanacaktır.
Doktora Programına Kabul Şartı

• Elektrik-Elektronik Mühendisliği veya ilgili alanında mühendislik diplomasına sahip olma ve ilgili alanda yüksek lisans
• Genel Yeterlilik (ALES veya GRE)
• İngilizce Yeterlilik