Kapat
Laboratuvar Hakkında

Ağ ve Siber Güvenlik Laboratuvarı

Siber güvenlik hem akademik hem de ticari alanda en önemli araştırma konularından biridir. Bu nedenle oluşturulan Ağ ve Siber Güvenlik Laboratuvarında, öğrencilere modern kriptografi algoritmaları, etik hackleme teknikleri ve ağ güvenliği kavramları gibi en güncel bilgi ve teknikleri sağlamayı amaçlanmaktadır.

Yürütülen Çalışmalar

Laboratuvarda, kod analizi, kötü amaçlı yazılım analizi, saldırı tespit sistemleri, saldırı engelleme sistemleri, veri güvenliğinde blok zincir tekniklerinin kullanılması ve kriptografi teknikleri gibi alanlarda bilimsel araştırma yapılması hedeflenmektedir.

Yürütülen Çalışmalar

Ayrıca Cisco Network Akademi üyesi olan üniversitemizde, Cisco Network Uzmanlığı Eğitimi/Cisco Network CCNA sertifika programı ile Cisco araçlarının kullanıldığı networkler üzerine çalışmak isteyen, işletim sistemleri, sunucular, internet ve ağ teknolojileri, network güvenliği ve performansı gibi konularda uzmanlaşmak isteyen öğrencilerimize Cisco CCNA sertifikası da verilmesi amaçlanmaktadır.

Laboratuvar İçeriği

Laboratuvarda 1 adet akıllı tahta, 5 adet Cisco C9200L-24P-4X Switch, 2 adet Cisco 4221 Router ve 1 adet Cisco c9120 Access Point bulunmaktadır.