Kapat
Laboratuvar Hakkında

Bilgisayar Mühendisliği Laboratuvarı 1

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi olmak üzere tüm lisans öğrencilerine yönelik bilgisayar dersleri uygulamalarının gerçekleştirilmesi için kullanılmaktadır.

Laboratuvar Hakkında

Bunun yanı sıra lisansüstü öğrencilerine de tez çalışmaları ve araştırma projeleri kapsamında kullanabileceği çalışma ortamı sağlamaktadır. Laboratuvarda yüksek kapasiteli donanımsal özelliklere ve son teknoloji yazılımlara sahip 22 adet bilgisayar ve 1 adet projeksiyon bulunmaktadır.

Metaverse ve Büyük Veri Laboratuvarı

Metaverse, sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojileri kullanılarak oluşturulan dijital bir evreni temsil eder. Bu evrende kullanıcılar, sanal ortamlarda etkileşimde bulunabilir, sosyal etkileşimlerde bulunabilir ve dijital olarak birbirleriyle etkileşimde bulunabilirler. Büyük Veri ise genellikle büyük veri setleri üzerinde analiz yapmak, veri madenciliği ve veri bilimi çalışmalarını gerçekleştirmeyi ifade eder.