Laboratuvar Hakkında

Takım Tezgahları Laboratuvarı

Takım Tezgahları Laboratuarımızda 2 adet konvensiyonel torna tezgahı, 2 freze tezgahı, 1 dikey matkap tezgahı bulunmaktadır.
• Laboratuarımız, öğrencilerimizin bu alandaki becerilerini geliştirmeleri için ve öğretim elamanlarının ve öğrencilerimizin araştırma ve geliştirme çalışmalarında ihtiyaç duyabilecekleri mekanik parçaların prototiplerinin üretilebilmesi amacıyla tasarlanmıştır.
Torna Tezgahı

• Torna tezgahı, İşlenecek parçaya dönme hareketi vererek ve kesici takım kullanarak, parça yüzeyinden talaş kaldırarak istenilen şekli vermeye yarayan bir tezgah olarak tanımlanmaktadır. Laboratuarımızda 3 ve 5 metre boylarında 2 adet konvensiyonel torna tezgahı bulunmaktadır.
Freze

• Frezelerin çalışma prensibi, kendi ekseni çevresinde dönen bir kesici takım vasıtasıyla iş parçasından talaş kaldırarak şekillendirme (delme, yüzey işleme, vb.) yapan makinelerdir. Laboratuarımızda 2 adet konvensiyonel freze tezgahı bulunmaktadır.
Dikey Matkap

• Laboratuarımızda bir dikey matkap bulunmaktadır.