Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Dr.Öğr.Üyesi Betül Kafkaslıoğlu Yıldız’ın projesine TÜBİTAK desteği

SBTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Betül Kafkaslıoğlu Yıldız’ın yürütücülüğünde başvurusu yapılan “Nadir toprak oksit ve zirkonya katkısı ile hazırlanmış sandviç lamine yapıya sahip alümina esaslı kompozitlerin mekanik özelliklerinin ve balistik performansının incelenmesi” adlı TÜBİTAK 3501 projesinin bilimsel olarak desteklenmesine karar verildi.

Gebze Teknik Üniversitesi, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Yahya Kemal Tür’ün de danışman olarak yer aldığı ve KİM Kayseri İleri Malzemeler Sanayi ve Teknoloji A.Ş firması tarafından da desteklenecek olan projede, saf Al2O3 zırh malzemeleri ile aynı şartlarda üretilen ancak daha üstün performansa sahip Sm2O3 ve ZrO2 içerikli sandviç lamine kompozit malzemelerin üretilmesi, mekanik ve balistik testlerinin gerçekleştirilmesi hedeflenmiştir.

Gerçekleştirilecek proje ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Savunma Teknolojileri misyonuna katkı sağlayacak nitelikte, askeri araçların balistik koruma ihtiyaçlarına hitap eden seramik ürünlere yönelik ar-ge çalışmaları gerçekleştirilmiş olacak, Üniversite-Sanayi iş birliğine katkı sağlanacaktır.