Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği: Geleceğin Mühendislerini Yetiştiriyor!

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 2022-2023 Güz döneminde lisans eğitimine başlamış olup, yenilikçi ve modül eğitim programı ile alanında yetkin bilgisayar mühendisleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölüm, sektörel ve akademik tecrübeye sahip uzman öğretim kadrosuyla %100 İngilizce eğitim sunmaktadır.

7+1 Eğitim Modeli ile İşyeri Tecrübesi: Öğrenciler, 7 dönemlik eğitim süresinin ardından 1 dönemlik staj uygulaması ile işyeri tecrübesi edinme imkanı yakalamaktadır. Bu sayede, teorik bilgilerini pratiğe dökme ve sektörün güncel ihtiyaçlarını yakından takip etme fırsatı bulmaktadırlar.

Kapsamlı Müfredat ve Laboratuvarlar: Bilgisayar mühendisliği bölümünde öğrencilere, bilgisayar donanımından yazılım geliştirmeye, veritabanı yönetiminden mikroişlemcilere kadar geniş bir yelpazede beceriler kazandırılmaktadır. Bölümde, Metaverse ve Büyük Veri Laboratuvarı, Yapay Zeka ve Robotik Laboratuvarı, Ağ ve Siber Güvenlik Laboratuvarı ve Genel Amaçlı Bilgisayar Laboratuvarları gibi uluslararası standartlarda donatılmış laboratuvarlar bulunmaktadır. Bu laboratuvarlarda, öğrenciler teorik bilgilerini uygulamalı olarak pekiştirme imkanı bulmaktadırlar.

Uluslararası İmkanlar: SBTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, öğrencilerinin yurtdışı ve yurtiçi öğrenci değişim programlarından yararlanmalarını teşvik etmektedir. Bu sayede, öğrenciler farklı eğitim sistemlerini tanıma ve uluslararası bakış açısı kazanma imkanı yakalamaktadırlar.

Lisansüstü Eğitim: Üniversitemizin Bilgisayar Mühendisliği bölümü bünyesinde yüksek lisans ve doktora şeklinde lisansüstü eğitim de mevcuttur. Lisansüstü programlar, öğrencileri ulusal ve uluslararası düzeydeki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip etmeye ve iş hayatına hazır hale getirmektedir.

Endüstriyel Bağlantılar: Bölüm, endüstriyel bağlantılar ve savunma sektöründeki iş ortaklıkları ile öğrencilerini sektörel olarak desteklemektedir. Bu sayede, öğrenciler mezun olduktan sonra iş bulma konusunda önemli avantajlar elde etmektedirler.

Uzmanlaşma Alanları: SBTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, yapay zeka, metaverse ve siber güvenlik gibi ileri teknolojilerde uzmanlaşma imkanı sunmaktadır. Bu alanlarda, öğrenciler geleceğin en çok ihtiyaç duyulan mühendisleri arasında yer almaktadırlar.

SBTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, uzman akademik kadrosu, teknolojik altyapısı, araştırma ve proje fırsatları ve endüstriyel bağlantılarıyla geleceğin mühendislerini yetiştirmeye hazır.

Sivas Memleket