TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Etkinlikleri

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemiz, Makine Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Ögr. Üyesi Ali Suat YILDIZ, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında 11 Mart 2024 Pazartesi günü Sivas Fen Lisesi’nde “Geçmişten Günümüze Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Gelecek Perspektifi” konu başlıklı söyleşi gerçekleştirdi.

Etkinliğe Makine Mühendisliği Bölümünden Doç.Dr.Nazım BABACAN ve Dr. Ögr. Üyesi Mustafa Emre AKÇAY da katılarak Makine Mühendisliği ve Üniversitemizde yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirme gerçekleştirdi.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından 2014 yılında alanında uzman bilim insanlarını ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerle buluşturma ve öğrencilerin bilime ilgisini pekiştirme, bilimsel farkındalıklarını artırma ve bilim iletişimini toplumda daha geniş çevrelere ulaştırma amacı ile başlatılan “Bilim Söyleşileri”, 2023-2024 eğitim öğretim yılında, 2 Ekim 2023 - 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.